מתכון

פיצה תרד עם גבינות, עגבנייה וזיתים

מרץ 2020
2 דירוגים
פיצה תרד עם גבינות, עגבנייה וזיתים של אוריה גבע. צילום: דניה ויינר
פיצה תרד עם גבינות, עגבנייה וזיתים של אוריה גבע. צילום: דניה ויינר

החלפנו חצי מכמות הקמח בבצק בקמח כוסמין מלא. הוא הרבה יותר בריא וממש לא מרגישים בהבדל

מכינים את הבצק מראש, שולפים מהמקרר, מרדדים ואופים.

גיוונים:

 מחליפים את ממרח התרד בממרח פלפלים, ממרח דלעת או ממרח עגבניות מיובשות.
 מחליפים את גבינת העיזים בגבינת גורגונזולה.

שימו לב: שעה התפחה ושעתיים השהיה במקרר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לממרח תרד

לטופינג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים שמרים ב-1/4 כוס מים פושרים עם כף סוכר. מניחים ל-10 דקות לתסיסה ראשונית.

2

שמים שני סוגי קמח, מלח, שמן זית, תערובת שמרים ומים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.

3

מגלגלים לכדור ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

4

מוציאים אוויר מהבצק התפוח על ידי לישה וחבטה ומחלקים אותו ל-4 כדורים. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה-שעתיים ואפשר גם למשך הלילה.

5

מוציאים את הבצק מהמקרר כשעה לפני השימוש וממתינים עד שהטמפ’ שלו מגיעה לטמפ’ החדר.

מכינים ממרח תרד

6

מחממים מחבת עם כפית שמן זית. מוסיפים שום ומטגנים עד שעולה ניחוח. מוסיפים עלי תרד ומאדים 3-2 דקות עד שהם מאבדים מנפחם. מתבלים במלח ומצננים.

7

מעבירים את התרד המאודה והשום למעבד מזון, מוסיפים בזיליקום ופלפל שחור וטוחנים דקה. מוסיפים את יתרת שמן הזית וטוחנים חצי דקה נוספת.

מכינים את הפיצה

8

מחממים תנור עם אבן שמוט (או תבנית הפוכה) לטמפ' הגבוהה ביותר.

9

מרדדים כל כדור בצק לעובי הרצוי, מניחים על מגש שטוח או משטח עץ ומורחים בממרח תרד. מניחים פרוסות עגבנייה, פירורי גבינת עיזים וגבינה עיראקית מגוררת, עלי אורגנו וזיתים.

10

מניחים את הפיצה על האבן או על התבנית ההפוכה ואופים 12-10 דקות עד שהגבינה נמסה ושולי הבצק זהובים. מגישים מייד.