מתכון

פירה תפוחי אדמה בניחוח פטריות

ינואר 2019
1 דירוגים
פירה תפוחי אדמה בטעם פורצ'יני מיובש של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל
פירה תפוחי אדמה בטעם פורצ'יני מיובש של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל

פטריות הפורצ'יני פופולאריות מאוד במטבח האירופאי, וכמו במתכון הנוכחי, הן מוסיפות לאוכל ארומה עשירה במיוחד

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את הפטריות בכוס מים חמים יום לפני ההכנה (שומרים את מי ההשריה).

2

למחרת מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. קולפים, מרסקים לפירה ומניחים בצד.

3

בזמן בישול תפוחי האדמה מסננים את הפורצ'יני ויוצקים את הנוזל המסונן לסיר. מבשלים על אש נמוכה ומצמצמים למחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מצמצמים שוב, עדיין על אש נמוכה.

4

קוצצים את הפטריות ומטגנים אותן בחמאה על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות מהפטריות לתוך השמנת המצומצמת ומערבבים יחד עם תפוחי האדמה. מוסיפים חמאה לפי הטעם ומתבלים במלח ובפלפל.

להגשה

5

מגישים את הפירה החם כתוספת או כמנה בפני עצמה, עם יתרת הפטריות המוקפצות מעל.