מתכון

פיתה במחבת

אוגוסט 2019
10 דירוגים
פיתה במחבת של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
פיתה במחבת של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

תוך כמה דקות תהיה לכם ערימת פיתות זהובות, חמות והכי טריות שיש

לפיתה שמכינים לבד בבית יש טעם שונה מזו שקונים בסופרמרקט. מכינים אותה מבצק שמרים פשוט ומטגנים אותה במחבת יבשה תוך
כדי הפיכה תכופה, עד שהבצק אוגר חום ומתנפח והדפנות מתנתקות זו מזו ויוצרות את הכיס.

שימו לב הבצק דורש חצי שעה התפחה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח.

2

מוציאים את האוויר מהבצק בטפיחות ומחלקים ל-10 כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומכסים במגבת.

מרדדים

3

על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 מ"מ ובקוטר 16-14 ס"מ.

קולים

4

מחממים מחבת יבשה, מניחים בתוכה עיגול בצק והופכים כל חצי דקה עד שהפיתה מתחילה להתנפח, נוצר כיס והיא זהובה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, עורמים את הפיתות זו על זו ומכסים במגבת.