מתכון

פיתות בעבודת יד

דצמבר 2015
פיתות בעבודת יד. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
פיתות בעבודת יד. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

להכנת הפיתות הנפלאות האלה תזדקקו לסיר חשמלי מיוחד, שאפשר לקנות רק בחנויות בשווקים

להכנת הפיתות  תזדקקו לסיר חשמלי מיוחד להכנת פיתות, שאפשר לקנות רק בחנויות בשווקים, במיוחד במקומות שיש בהם הרבה תימנים. התימניות מכינות בסיר הזה כמעט הכל – החל בעוף בגריל וכלה במלאווח.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בקערה מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק. מניחים בצד כ-5 דקות ולשים שוב כ-2 דקות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

2

יוצרים מהבצק 10 כדורים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.

3

מקמחים משטח עבודה ובעזרת הידיים משטחים את כדורי הבצק לצורה של פיתה.

4

מחממים סיר חשמלי ומניחים אותו על הכיריים.

5

כשהסיר חם מאוד מניחים פיתה אחת על הרשת, מכסים במכסה (החום מגיע גם מלמעלה) וקולים כ-2 דקות, עד שהפיתה תופחת ומשחימה.