מתכון

פיתות זעתר במחבת

ינואר 2020
7 דירוגים
פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
פיתת זעתר של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

הכנה סופר קלה ויש לכם ערימת פיתות לוהטות, משובצות בעלי זעתר, בטעם וניחוח משכרים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים חצי מכמות שמן הזית בקערת מיקסר, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים עם וו לישה במהירות איטית כ־5 דקות לבצק רך ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ־40 גרם האחד. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר כ־12 ס"מ על משטח מקומח בנדיבות.

3

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על להבה גבוהה וצורבים את הפיתות דקה או שתיים מכל צד או עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת, מכסים את הפיתות המוכנות במגבת עד ההגשה.