מתכון

פלאו בג'יג' – תבשיל עוף ואורז עיראקי

פברואר 2021
פלאו בג’יג’ של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
פלאו בג’יג’ של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

עוף, אורז, בצל ורסק עגבניות. זהו. בידיה של בשלנית טובה החומרים הפשוטים האלה יוצרים שלם שהוא יותר מסכום חלקיו

את הגרסה הזאת לקדרה העיראקית המסורתית קיבלתי מבשלנית כזו, עליזה משיח, שירשה אותו מאמא שלה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים כף שמן בסיר ומטגנים בצל 7 דקות עד לתחילת הזהבה. מוסיפים רסק עגבניות ומלח ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים חלקי עוף ומטגנים עוד 3 דקות.

2

יוצקים מים רותחים עד גובה 3 ס“מ מעל העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עד שהעוף רך. מוציאים בזהירות את חלקי העוף בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.

3

מוסיפים את יתרת השמן ואורז שטוף לנוזלים שבסיר. במידת הצורך מוסיפים עוד מים רותחים — הם צריכים להגיע לגובה של ½1 ס“מ מעל האורז. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה.

4

הופכים את האורז בתנועות קיפול עדינות ומחזירים את חלקי העוף לסיר, כך שיהיו מסודרים על האורז. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות על להבה נמוכה. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח בסיר מכוסה 10 דקות לפני ההגשה.