מתכון

פלאן

נובמבר 2019
2 דירוגים
פלאן. צילום: shutterstock
פלאן. צילום: shutterstock

כשהופכים אותו, רוטב הקרמל נשפך החוצה והשילוב מענג

מגוונים:

לפלאן קוקוס: מחליפים את החלב בחלב קוקוס.

לפלאן תפוז/קינמון/לואיזה: בזמן הרתחת החלב והשמנת, מוסיפים קליפת תפוז מגוררת (אפשר גם מקל קינמון שבור או 2 ענפי לואיזה). משהים בסיר מכוסה 10 דקות ומסננים. אם התערובת מתקררת, מחממים מעט שוב לפני הערבוב עם הביצים.

לפלאן תה הוסיפו שני תיונים של כל חליטת פירות שאתם אוהבים (המלצה שלי: חליטת רימונים).

6 תבניות אישיות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרמל

לפלאן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

במחבת כבדה מחממים את הסוכר, המים והחמאה על להבה בינונית-גבוהה. לא מערבבים אך מטלטלים את המחבת מדי פעם עד שנוצר קרמל זהוב. מסירים מהאש ומוזגים כף קרמל לכל אחד משישה כלים אישיים חסיני חום. מניחים לקירור.

2

בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה את החלב והשמנת. מכבים את האש ומוסיפים את תמצית הווניל.

3

טורפים יחד במטרפה ידנית את הביצה, החלמון והסוכר. מוסיפים את תערובת החלב והשמנת, במזיגה איטית תוך ערבוב מהיר, כך שהביצים לא יתבשלו מחום החלב. אם נוצרים גושים מסננים את התערובת.

4

מניחים את התבניות האישיות בתוך תבנית גדולה ומחלקים את התערובת ביניהן. מוזגים בעדינות.

5

ממלאים מים בתבנית הגדולה עד למחצית מגובה התבניות האישיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות, עד שמאפי הפלאן מתייצבים. סכין חדה המוחדרת לאחת התבניות צריכה לצאת נקייה. מקררים היטב במקרר כמה שעות.

6

משחררים בעדינות את השוליים והופכים על גבי צלחת.