מתכון

פלאפל חובזה

ינואר 2021
פלאפל חובזה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
פלאפל חובזה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

כאן עלי החובזה פוגשים את כדורי הפלאפל הגדולים ומומלץ להגישם בנייר עיתון לצד כף זעתר, עגבנייה חתוכה ובצל

כל ירושלמית וירושלמי גדלו על סיפורי המורשת של ותיקי העיר, שניצלו מרעב בימי המצור בזכות ליקוט של עלי חובזה. אם לא הצלחתם ללקט או להשיג עלי חובזה, החליפו אותם בירוקים עונתיים אחרים דוגמת תרד ומנגולד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשימון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל במעבד מזון עד לקבלת מרקם עיסתי פירורי, לא חלק מדי.

3

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס”מ ומניחים בתבנית. מברישים את כדורי הפלאפל ואופים חצי שעה, עד שהם משחימים.