הפאניר היא גבינה ביתית פשוטה, שמכינים מחלב מחומם בתוספת מעט מיץ לימון או חומץ.
מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 – זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות – צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומזהיבים קוביות גבינה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג ושומרים להמשך.
2
מחממים את יתרת השמן במחבת אחרת ומטגנים זרעי כמון עם מחית שום וג'ינג'ר כ-20 שניות. מוסיפים עגבניות, כורכום ומלח ומבשלים 5 דקות או עד שהעגבניות נהפכות לרוטב. מוסיפים תרד ומבשלים יחד 4-3 דקות עד שהוא נובל מעט.
3
מוסיפים את קוביות הגבינה ומבשלים עוד 3-2 דקות. מוסיפים גראם מסאלה, מערבבים, מוסיפים כוסברה ומגישים מייד.