מתכון

פָּלָאק פַּאניר - תבשיל תרד עם קוביות גבינה

דצמבר 2019
3 דירוגים
פָּלָאק פַּאניר - תבשיל תרד עם קוביות גבינה. צילום: shutterstock
פָּלָאק פַּאניר - תבשיל תרד עם קוביות גבינה. צילום: shutterstock

במקום גבינת פאניר אני משתמשת בחלומי - חותכת לקוביות ומטגנת אותן לפני שהן מתבשלות ברוטב תרד סמיך וארומטי

הפאניר היא גבינה ביתית פשוטה, שמכינים מחלב מחומם בתוספת מעט מיץ לימון או חומץ.

מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 – זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים
בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות – צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומזהיבים קוביות גבינה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג ושומרים להמשך.

2

מחממים את יתרת השמן במחבת אחרת ומטגנים זרעי כמון עם מחית שום וג'ינג'ר כ-20 שניות. מוסיפים עגבניות, כורכום ומלח ומבשלים 5 דקות או עד שהעגבניות נהפכות לרוטב. מוסיפים תרד ומבשלים יחד 4-3 דקות עד שהוא נובל מעט.

3

מוסיפים את קוביות הגבינה ומבשלים עוד 3-2 דקות. מוסיפים גראם מסאלה, מערבבים, מוסיפים כוסברה ומגישים מייד.