החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חוצים, מגלענים וחותכים את הפלפלים לרצועות או לקוביות. מטגנים בשמן זית במחבת גדולה על אש נמוכה־בינונית עד שהם מתרככים מאוד. נזהרים שלא ישחימו, רק יזהיבו טיפה פה וטיפה שם. משך זמן האידוי־טיגון הוא 30־40 דקות ואין קיצורי דרך. הסבלנות היא תנאי להצלחת המתכון הזה. אפשר לכסות את המחבת לחלק מזמן הבישול.
2
חותכים את הגבינה לקוביות ובוחשים אותה בתבשיל הפלפלים. מגבירים טיפה את האש ומבשלים 2־3 דקות עד שהגבינה מתחילה להתרכך בשמן, שספג בינתיים את אדמומיות הפלפלים. עודף בישול ממיס ומעלים את הגבינה ולכן לא מערבבים, אלא רק מרימים את הפלפלים בעזרת כף. מסירים מהאש ואוכלים חם או קר עם לחם.
המתכון מתוך ספרה של שרי אנסקי, "האוכל מוכן", הוצאת כתר, 226 עמ', 128 שקלים.