מתכון

פלפלים ממולאים בפריקי ובשר

פברואר 2021
פלפלים ממולאים בפריקי של לידור ברזיק־פרידלנד. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)
פלפלים ממולאים בפריקי של לידור ברזיק־פרידלנד. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)

הסוד לפלפלים שלא יוצאים סמרטוטיים עם מלית טעימה

כשסבתא שלי היתה מכינה פלפלים ממולאים, היא היתה מבשלת אותם שעות. התוצאה היתה פלפלים סמרטוטיים ומלית בטעם גן עדן. המתכון הבא עוקף את המכשול הזה בערמומיות: לפני המילוי מבשלים את המלית עד אמצע הדרך, וכך לא מוציאים לפלפלים את הנשמה ואת הטעם. לתוספת טעם וצבע הוספתי גם פלפלים למלית עצמה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הפלפלים למילוי: חותכים את החלק העליון של הפלפלים, קוצצים אותו (שומרים למלית) ונפטרים מהגרעינים. מעמידים את הפלפלים בתוך סיר שמכיל אותם בנוחות בלי שיתהפכו או יימעכו.

2

מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה בינונית. מפרידים אותו לפירורים בעזרת כף עץ. מוסיפים פריקי ומערבבים היטב. מוסיפים את ראשי הפלפלים שקצצנו ומערבבים.

3

מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים בזהירות כוס מים רותחים למחבת ומערבבים. כשהמים מתחילים להתאדות, מוסיפים עוד כוס מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהמים מתאדים.

4

מכבים את הלהבה, מוסיפים צימוקים, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים. נותנים לתערובת להתקרר מעט, כדי לא לשרוף את האצבעות.

5

ממלאים את הפלפלים בתערובת בלי לדחוס את המלית.

6

מערבבים עגבנייה קצוצה עם כוס מים רותחים ומוזגים בעדינות לסיר - חלק מהתערובת בתוך הפלפלים וחלק בסיר עצמו. מכסים במכסה הדוק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.

7

מגישים חם או פושר.