מתכון

פנקוטה לימונית

מרץ 2020
2 דירוגים
פנקוטה לימונית של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פנקוטה לימונית של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

פתרון מושלם למי שנרתע מעבודה עם ג’לטין או שלא אוהב את הטעם

מאיפה הרעיון? מצאתי אותו בבלוג The Stone Soup, שאני מאוד אוהבת. עורכת הבלוג ג’ולס קלנסי מפרסמת בו מתכונים פשוטים ואיכותיים שמכילים עד 5 רכיבים.
איך זה עובד? מיץ לימון מגבן את השמנת ומפיק את המרקם המבוקש. יוצקים לכוסות הגשה ושומרים בקירור לפחות 6 שעות עד שהקסם מתרחש.
ומה יוצא בסוף? פנקוטה יציבה וקרמית עם טעם טיפה חמצמץ (בגלל הלימון), ובעיני זה דווקא יתרון.
ראו הוזהרתם: את הפנקוטה הזאת אי אפשר להפוך כמו פנקוטה עם ג’לטין, כי היא עלולה להתפרק.
איך שומרים? במקרר מכוסה 4-3 ימים.

8 מנות אישיות בנפח 100 מ"ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעיטור והגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה שמנת וסוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי בעבוע עדין כ-3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים מייד מיץ לימון ומערבבים היטב.

2

מוזגים לכלי ההגשה, מצננים מעט ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.

לפני ההגשה

3

מסדרים מעל את אחת התוספות.