מתכון

פנקוטה ליצ'י ורוזטה

2 דירוגים
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

אפשר לגוון פנקוטה עם כל מיני טעמים. כאן הלכנו על משקה רוזטה (שקדים) ועל תוספת ליצ'י שמוסיפה מרקם וטעם אקזוטי

פנקוטה היא פינוק קיץ אולטימטיבי – היא עשויה על טהרת השמנת, לא צריך לאפות אותה והמרקם הנעים והקריר שלה הוא מצנן מושלם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים ג'לטין עם חלב קר ומניחים בצד כ־15 דקות לפחות.

2

מביאים לסף רתיחה בקלחת שמנת מתוקה, חלב, משקה רוזטה ומקל וניל (מרוקנים את גרגירי הווניל לתוך השמנת ומכניסים גם את המקל עצמו לקלחת).

3

שופכים מעט מהתערובת החמה על הג'לטין עד שהוא מימי ומעבירים אותו לקלחת. מערבבים היטב ומוציאים את מקל הווניל. יוצקים את התערובת לצלוחיות ומסדרים מעל ליצ'י.

4

מעבירים למקרר ל־6 שעות לפחות או עד שהפנקוטה יציבה.