מתכון

פנקוטה קוקוס

מאי 2017
1 דירוגים
פנקוטה קוקוס . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
פנקוטה קוקוס . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

קינוח עדין לחובבי הקוקוס. אל תשכחו להתחיל בהכנות כמה שעות טובות מראש - הוא צריך זמן להתייצב במקרר

להכנת מתכון זה הצטיידו בתבניות מתכת או בתבניות אלומיניום חד-פעמיות בקוטר 8 ס"מ.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרמל:

לפנקוטה:

להגשה:

לקרמל:

לפנקוטה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הקרמל:

1

מבשלים את כל חומרי הקרמל במחבת על להבה בינונית כ-7 דקות עד שמתקבל קרמל זהוב. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שצבעו של הקרמל מעמיק.

2

‏מחלקים את הקרמל בין התבניות ומצננים בטמפ' החדר 30 דקות לפחות.

מכינים פנקוטה קוקוס:

3

מערבבים ג'לטין עם 80 מ"ל (1/3 כוס) קרם קוקוס ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.

4

מביאים לרתיחה בסיר את יתרת קרם הקוקוס עם שמנת מתוקה, וניל וסוכר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים היטב עד שכל הג'לטין נמס.

5

מסננים את התערובת ויוצקים לתבניות מעל הקרמל. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

להגשה:

6

הופכים בעדינות את התבניות לצלחות הגשה (אם משתמשים בכלים חד-פעמיים — גוזרים אותם בזהירות). מעטרים בשבבי קוקוס קלוי ומגישים.