מתכון

פנקוטה קפוצ’ינו

אפריל 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

הקפוצ’ינו הכי מפנק שאפשר להעלות על הדעת. פנקוטה מחוזקת בקפה עם שכבה עדינה של קצפת ממותקת.

השילוב בין קפה לקינוחי גבינה ושמנת הוא קלאסיקה. כאשר משלבים בהם את קפה נספרסו המשובח התוצאה עוצמתית וארומטית במיוחד. במתכון זה לקחנו את הפנקוטה וצבענו אותה בגוני קפה, ומעליה שמנו קצפת ממותקת בעדינות. הקפוצ’ינו הכי מפנק שאפשר להעלות על הדעת.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפנקוטה:

לקצפת:

לפנקוטה:

לקצפת:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים פנקוטה:

1

מביאים קפה, שמנת וסוכר לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים תמצית וניל וג’לטין מרוכך ומערבבים עד שהג’לטין נמס.

2

מסננים ויוצקים לספלי קפה שקופים עד 
2/3 גובהם. מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות עד שהפנקוטה מתמצקת.

מכינים קצפת ומצפים:

3

מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר לקצפת רכה ויציבה.

4

מוציאים את הפנקוטה מהמקרר ומניחים בכל ספל כף קצפת ממש כמו הקצף בקפה הפוך. מגישים מייד. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.