מתכון

פנקייק יפני

המרכיבים של הפנקייק היפני דומים לאלה של הפנקייק המערבי, אבל טכניקת ההכנה מעניקה לו מרקם של ענן וגובה שובר שיאים

אוקטובר 2021
פנקייק יפני של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון
פנקייק יפני של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון

לכל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים חלמונים, קמח, אבקת אפיה, חלב ותמצית וניל לתערובת אחידה.

2

מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה חלבונים עד קבלת קצף רך. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף צפוף ויציב, כזה שנשאר בקערה גם כשהופכים אותה. נזהרים מהקצפת יתר שתשבור את החלבונים ותהפוך אותם ליבשים.

3

מפזרים קורנפלור מעל קצת החלבונים ומקפלים בעזרת לקקן. מוסיפים לקצף את תערובת החלמונים ומאחדים בעדינות את שתי התערובות. מעבירים את הבלילה לשק זילוף (ללא צנטר).

4

משמנים רינג בקוטר 10 ס"מ ובגובה של 7-8 ס"מ ומחבת עם ציפוי מונע הידבקות במעט שמן או חמאה מומסת. מחממים את המחבת על להבה נמוכה ומניחים בתוכה את הרינג.

5

מזלפים מהבלילה לתוך הרינג עד ל-3/4 גובהו. מוסיפים כף מים לשולי המחבת ומכסים. אחרי כשלוש דקות, כאשר פני הפנקייק תפוחים ויבשים למגע, הופכים את הפנקייק כשהוא בתוך הרינג. מוסיפים עוד כף מים ומכסים לעוד כשתי דקות.

6

מוציאים לצלחת, מעבירים סכין חדה בין הרינג לפנקייק ומשחררים בעדינות. מגישים מגישים עם סירופ מייפל, שוקולד, חמאה או כל מה שאוהבים.