מתכון

פנקייק ריקוטה

נובמבר 2018
2 דירוגים
פנקייק ריקוטה של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי
פנקייק ריקוטה של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי

השף ניר גוזמן מגיש מתכון לפנקייק אמריקאי מפנק עם גבינת ריקוטה. שיהיה לכם בוקר טוב

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ואת הסודה לשתייה ומערבבים.

2

מניחים את הריוויון, הביצה, הווניל המגורר וקליפת הלימון המגוררת בקערה אחרת. מערבבים במטרף ותוך כדי ערבוב יוצקים את החמאה המומסת.

3

יוצקים את קערת הנוזלים לקערת היבשים.

4

מערבבים את המסה בתנועות קיפול ומפסיקים קצת לפני שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את חתיכות גבינת הריקוטה ומקפלים מעט בזהירות.

5

מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת (לא חובה) ויוצקים את בלילת הפנקייק על המחבת. צורבים צד אחד, הופכים, צורבים את הצד האחר עד הזהבה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות, כ-8 דקות, או עד שפנים הפנקייק מוכן (מבחן הקיסם). מוציאים, מניחים על צלחת ומגישים עם רוטב מייפל או אוכמניות.