מתכון

פסטה בוטרגה – פסטה של חופי ג'רבה

פסטה לעצלנים שחוזרים מיום עבודה ומחפשים אוכל מהיר וטעים

ינואר 2020
פסטה של חופי ג'רבה של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן
פסטה של חופי ג'רבה של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן

ע'דם חוט – ביצי דגים מיובשות בעטיפת שעווה (שאנחנו מכירים כבוטרגה) – אהובות מאוד בתוניסיה. נהוג לשלב אותן עם ספגטי שנטמע באזור בימים שבהם האיטלקים החזיקו קולוניות בצפון אפריקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הספגטי על פי הוראות היצרן (שומרים 1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה).

2

במקביל מחממים 3 כפות שמן זית, שיני שום ושאטה במחבת על להבה בינונית תוך כדי נענוע המחבת כ־2 דקות רק כדי שהשמן יתמלא טעם.

3

כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה למחבת עם מי הבישול ששמרנו. מערבבים ומוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה או כוסברה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים את 3 כפות שמן הזית הנותרות, מקלפים את כיסוי השעווה מעל כ־2 ס”מ מביצי הדג ומגררים מעל לפסטה. מערבבים ומגישים.