ע'דם חוט – ביצי דגים מיובשות בעטיפת שעווה (שאנחנו מכירים כבוטרגה) – אהובות מאוד בתוניסיה. נהוג לשלב אותן עם ספגטי שנטמע באזור בימים שבהם האיטלקים החזיקו קולוניות בצפון אפריקה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הספגטי על פי הוראות היצרן (שומרים 1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה).
2
במקביל מחממים 3 כפות שמן זית, שיני שום ושאטה במחבת על להבה בינונית תוך כדי נענוע המחבת כ־2 דקות רק כדי שהשמן יתמלא טעם.
3
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה למחבת עם מי הבישול ששמרנו. מערבבים ומוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה או כוסברה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים את 3 כפות שמן הזית הנותרות, מקלפים את כיסוי השעווה מעל כ־2 ס”מ מביצי הדג ומגררים מעל לפסטה. מערבבים ומגישים.