מתכון

פסטה במילוי דלעת ואמרטי — הגרסה המהירה

ספטמבר 2019
2 דירוגים
פסטה במילוי דלעת ואמרטי — הגרסה המהירה. צילום: shutterstock
פסטה במילוי דלעת ואמרטי — הגרסה המהירה. צילום: shutterstock

לטובת הזריזות דחסתי את המלית לפסטה מוכנה במקום להכין רביולי מאפס, ויתרתי על הכנת המוסטרדה והשתמשתי במקומה בחרדל

במנטובה שבצפון איטליה מכינים רביולי במילוי דלעת, עוגיות אמרטי ומוסטרדה – מרקחת חריפה-מתוקה של פירות מיובשים, שמתבשלים עם תמצית חרדל לוהטת במיוחד הנמכרת רק בבתי מרקחת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

שמים דלעת בתבנית, מזלפים שמן זית וממליחים.

3

אופים כ-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.

4

מועכים את הדלעת לפירה ומעבירים למסננת לכמה דקות כדי להגיר נוזלים (לא תמיד יש - תלוי בסוג הדלעת). מחזירים לקערה.

5

שוברים עוגיות אמרטי לתוך הקערה, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים. אם המלית דלילה ממרקם של חומוס, מוסיפים פירורי לחם.

6

מכינים את הפסטה וממלאים: מבשלים פסטה 2 דקות פחות מהוראות היצרן, מסננים ומצננים.

7

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה.

8

ממלאים את הפסטה בתערובת הדלעת ומעבירים לתבנית (אם משתמשים בקנלוני קצרים, ראשית מעמידים אותם בתבנית ורק אז ממלאים).

מכינים את הרוטב ואופים

9

מחממים חמאה ומרווה במחבת על להבה בינונית כ-2 דקות.

10

יוצקים את החמאה והמרווה מעל הפסטה ומפזרים פרמזן.

11

אופים כ-7 דקות עד שהגבינה מזהיבה. מגישים מייד.