מתכון

פסטה מלוחייה

3 דירוגים
פסטה מלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
פסטה מלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החלטתי לנסות להכניס את המלוחייה למטבח האיטלקי - שילבתי אותה בבצק לפסטה וגם ברוטב, והתוצאה היא זיווג מגן עדן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לרוטב

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טוחנים מלוחייה ומים במעבד מזון למחית.

2

מוסיפים למעבד המזון קמחים, ביצים, מלח, שמן זית ומעבדים כמה שניות עד לקבלת בצק פירורי.

3

מעבירים למשטח עבודה ולשים בידיים עד שהבצק קשה ואחיד. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4

מחלקים את הבצק ל־5 חלקים ומרדדים כל חלק במכונת פסטה ליריעת בצק בעובי של כ־1 מ"מ.

5

חותכים את הבצק לצורת פטוצ'יני בעזרת החותכן הייעודי במכונת הפסטה. אם אין חותכן, מקמחים את הבצק, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות דקות.

6

מרתיחים מי מלח ומבשלים את הפסטה כ־3 דקות. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.

מכינים את הרוטב

7

מחממים מחבת יבשה על אש בינונית וקולים זרעי כוסברה כמה שניות עד שעולה ריח. מוסיפים שמן זית ומטגנים שום ופלפל צ'ילי כ־30 שניות, מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים עד שהן רכות ומתפרקות.

8

מוסיפים את הפסטה המוכנה ועלי מלוחייה שלמים ומערבבים כדקה תוך כדי טיגון.

9

מניחים מעל את החמאה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים רק עד שהחמאה נטמעת ברוטב. מגררים על הפסטה ג'יבנה או אבן יוגורט ומגישים מיד.