מתכון

"פסטייה" עוף בדפי אורז

הפסטייה הזו היא הברקה של ממש: מארזים קטנים עמוסי מרקמים, החל בפיסות עוף עסיסי וכבד רך ועד אגוזים פריכים

פברואר 2019
"פסטייה" עוף בדפי אורז של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
"פסטייה" עוף בדפי אורז של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למלית

להגשה (מבחר רטבים)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מכינים את כרעי העוף: מסדרים כרעי עוף בתבנית, מזלפים חצי מכמות השמן ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.

3

צולים שעה עד שהכרעיים משחימות. מצננים מעט.

4

מסירים את העור ומפרידים את הבשר מהעצמות. קוצצים גס את בשר העוף ומעבירים לקערה.

5

מטגנים כבד ומרכיבים את המלית: מחממים מחבת עם יתרת השמן ומטגנים כבדי עוף 2 דקות מכל צד שהם שחומים מבחוץ וורודים מבפנים. מצננים מעט, קוצצים גס ומתבלים במלח ופלפל.

6

מוסיפים לקערה עם העוף את הכבד הקצוץ ושאר חומרי המלית ומערבבים.

7

ממלאים, מטגנים ומגישים: מרככים דפי אורז במים על פי ההוראות שעל האריזה ומניחים על משטח מרופד במגבת.

8

משמנים קערה קטנה בקוטר 8 ס"מ ומניחים דף אורז כך שהשוליים גולשים החוצה. ממלאים בכף גדושה מלית וסוגרים את השוליים בצורת מעטפה. מוציאים את דפי האורז הממולאים למשטח עבודה כאשר הקיפולים כלפי מטה.

9

מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את הפסטיות כאשר הקיפולים כלפי מטה 2 דקות. הופכים ומטגנים 2 דקות מצד שני עד לקבלת מעטפת פריכה. מגישים חם לצד רטבים.