מתכון

פסלייה

יוני 2016
1 דירוגים
פסלייה. צילום: דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע
פסלייה. צילום: דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע

לפיסלייה צורה משולשת. לפעמים ממלאים אותו בגבינה ולפעמים בפיסטוק

חודש הרמדאן הוא זמן של חשבון נפש והזדהות עם הסובלים ממחסור, אך ארוחות האיפטאר, שמסיימות את הצום היומי, הפכו זה מכבר לחגיגה שופעת של מנות מסורתיות והמון מתוקים, שלטעמם מתגעגעים כל השנה. נוף עתאמנה אסמעיל ליקטה עבורנו ממתקי רמדאן מהנדוניה המשפחתית ומרחבי העולם הערבי.

כשהטורקים שלטו בארץ הם הביאו איתם את שערות הקדאיף. תושבי שכם אימצו את המתנה שהגיעה עם השליטים החדשים ושילבו עם הגבינה המקומית – כך נוצרה הכנאפה. עם השנים נולדו לה גיוונים רבים, הנבדלים זה מזה בצורתם ובסוגי המלית. לפיסלייה צורה משולשת. לפעמים ממלאים אותו בגבינה ולפעמים בפיסטוק – כמו בגרסה שלפניכם. במתכון הזה יש כמות די גדולה של חמאה מזוקקת, אבל אל דאגה: המשולשים נאפים כשהם מכוסים לגמרי בחמאה כדי לקבל צבע זהוב עמוק. כשמוציאים אותם בסוף האפייה רוב החמאה נשארת בתבנית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ סוכר:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים סירופ סוכר:

1

‏ מביאים לרתיחה סוכר ומים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה 4 דקות. מצננים לטמפ' החדר.

2

מחממים תנור ל-175 מעלות.

ממלאים ומעצבים כיסנים:

3

מערבבים בקערה פיסטוקים עם מי זאהר וכף מסירופ הסוכר.

4

יוצרים רצועות של אטריות קדאיף ברוחב 5 ס"מ ואורך 30 ס"מ. מניחים בקצה כל רצועה כף מתערובת הפיסטוקים ומקפלים למשולש: פעם אחת מקפלים ימינה ופעם שמאלה עד סוף הרצועה לקבלת כיסן משולש (כמו שמגלגלים פסטלים). מסדרים את המשולשים בתבנית בצפיפות ויוצקים עליהם חמאה מזוקקת עד לכיסוי.

אופים, טובלים בסירופ ומגישים:

5

אופים 25-20 דקות עד להשחמה.

6

מוציאים את המשולשים מהתבנית וטובלים בסירופ למשך דקה. מוציאים לצלחת הגשה. שומרים עד יום בכלי אטום בטמפ' החדר.

איך מכינים חמאה מזוקקת?

במטבח הערבי מרבים לטגן ולאפות קינוחים בחמאה. כדי להימנע מריחות של חמאה שרופה משתמשים בחמאה מזוקקת. אפשר לרכוש אותה בכל מכולת בישובים הערביים או להכין לבד:

ממיסים חמאה במיקרוגל או בסיר קטן. מניחים בצד ל-5 דקות ונותנים לנוזלים לשקוע. מעבירים לקירור עד שהחלק העליון השומני מתמצק. מפרידים את השומנים שהתמצקו לכלי ואת הנוזלים שנותרו זורקים. כדאי להכין מראש כמות גדולה ולשמור בכלי סגור במקרר. מ-1/2 קילו חמאה רגילה תוכלו להפיק כ-400 גרם חמאה מזוקקת.