מתכון

פפרדלה קישואים עם דג ים

יולי 2019
5 דירוגים
פפרדלה קישואים עם דג ים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן
פפרדלה קישואים עם דג ים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

הפפרדלה עשויה מקישואים שמבשלים ברוטב עדין על בסיס יין וחמאה. מגישים כמנה ראשונה או כמנת ביניים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל"פסטה"

לדג (לא חובה)

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את ה"פסטה"

1

פורסים את הקישואים לאורך עם מנדולינה או קולפן לפרוסות חלקות ואחידות. עוצרים כשמגיעים לאזור הגרעינים.

2

מחממים מחבת, מוסיפים חמאה, מלח אטלנטי ופרוסות קישואים. צורבים כ־1/2 דקה עד שהקישואים מתחילים להתרכך. מוסיפים יין, ציר או מים ושמנת. מבשלים כ־5 דקות על אש גדולה עד שהשמנת עוטפת את הקישואים והרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ופלפל.

מכינים את הדג

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הדג על צד העור עד שבשרו מלבין ונאטם. מעבירים לאש קטנה, מוסיפים למחבת חמאה וכשהיא נמסה יוצקים אותה על הדג שוב ושוב במשך 2־3 דקות עד שעולה ריח קרמל.

4

מסדרים את הקישואים בצלחת הגשה, מוזגים רוטב, מפזרים עירית, מניחים את הדג ומגישים.