מתכון

פפרדלה קישואים עם דג ים

הפפרדלה עשויה מקישואים שמבשלים ברוטב עדין על בסיס יין וחמאה. מגישים כמנה ראשונה או כמנת ביניים

יולי 2019
פפרדלה קישואים עם דג ים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן
פפרדלה קישואים עם דג ים של שף מושיקו גמליאלי. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל"פסטה"

לדג (לא חובה)

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את ה"פסטה"

1

פורסים את הקישואים לאורך עם מנדולינה או קולפן לפרוסות חלקות ואחידות. עוצרים כשמגיעים לאזור הגרעינים.

2

מחממים מחבת, מוסיפים חמאה, מלח אטלנטי ופרוסות קישואים. צורבים כ־1/2 דקה עד שהקישואים מתחילים להתרכך. מוסיפים יין, ציר או מים ושמנת. מבשלים כ־5 דקות על אש גדולה עד שהשמנת עוטפת את הקישואים והרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ופלפל.

מכינים את הדג

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הדג על צד העור עד שבשרו מלבין ונאטם. מעבירים לאש קטנה, מוסיפים למחבת חמאה וכשהיא נמסה יוצקים אותה על הדג שוב ושוב במשך 2־3 דקות עד שעולה ריח קרמל.

4

מסדרים את הקישואים בצלחת הגשה, מוזגים רוטב, מפזרים עירית, מניחים את הדג ומגישים.