מתכון

פראסיני פאווה – קרם פול ירוק ובצל

דצמבר 2018
2 דירוגים
פראסיני פאווה- קרם פול ירוק ובצל של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
פראסיני פאווה- קרם פול ירוק ובצל של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

קרם הפול והבצל הירוק היווני הוא אחד הממרחים היותר מענגים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחלצים את הגרגירים מתוך תרמילי הפול.

2

מבשלים את הגרגירים במים רותחים 5 דקות ומעבירים לקערת מי קרח.

3

שהגרגירים מתקררים מעט, מחלצים אותם מתוך הקליפות הדקות שלהם ושומרים בצד.

4

מחממים 5 כפות משמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.

5

מוסיפים את השום ואת גרגירי הפול ומטגנים עוד 5 דקות.

6

שומרים בצד 4 כפות מהתערובת. מעבירים את היתרה למיכל מעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים את רוב השמן הנותר בהדרגה (מותירים בצד 2 כפות) תוך פעולת המעבד, ומעבדים עד שמתקבל מרקם חלק בסמיכות של חומוס.

7

מעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

להגשה

8

מעבירים את הקרם לכלי הגשה ומניחים במרכז את תערובת הפול והבצל ששמרנו בצד. מטפטפים מלמעלה עוד שמן זית ומיץ לימון ומגישים.