מתכון

פראפוצ’ינו טופי

יוני 2017
פראפוצ’ינו טופי . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
פראפוצ’ינו טופי . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

עולם משקאות הקפה הצוננים הוא אינסופי - במשקה הבא מוסיפים לקפה הקר קרמל ליצירת קפה קר מושחת ומענג במיוחד.

ראשית, אל תבהלו מכמות הסוכר, זו משמשת להכנת הקרמל, ורק כף אחת ממנו נכנסת אל המשקה. את הקרמל שנותר תךוכלו לשמור במקרר לקפה הבא או לשדרג בעזרתו קינוחים קיציים.

דמיינו רגע מושלם של קיץ — ים, חוף, בריזה נעימה וכוס של משקה מרענן ביד. בנספרסו פיתחו במיוחד לימי הקיץ הלוהטים צמד קפסולות קפה שיעניקו לכם את משקה העונה האולטימטיבי במרחק לגימה. רוצים להשקיע קצת יותר? בעזרת מעט דימיון כמה עזרים פשוטים תוכלו להכין מגוון משקאות קפה מפנקים ויצירתיים.
לכתבה המלאה הקליקו כאן. 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים טופי:

1

ממיסים סוכר במחבת על להבה נמוכה עד לקבלת קרמל בהיר. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה בטמפ’ החדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מסירים מהלהבה ומצננים. שומרים במקרר עד יום-יומיים.

מכינים את המשקה:

2

מניחים בבלנדר 3 קוביות קרח גדולות, יוצקים אספרסו כפול מקפסולת Leggero on Ice, כף גדושה של טופי וחלב קר. מרסקים עד לקבלת מרקם של ברד. מוזגים לכוס גבוהה ומפזרים מעט קוקוס מעל.

קיצור דרך: במקום טופי משתמשים בריבת חלב באותה כמות.