חיפוש מתקדם

נספרסו, גרסת הקיץ

דמיינו רגע מושלם של קיץ — ים, חוף, בריזה נעימה וכוס של משקה מרענן ביד. בנספרסו פיתחו במיוחד לימי הקיץ הלוהטים צמד קפסולות קפה אספרסו שיעניקו לכם את משקה העונה האולטימטיבי במרחק לגימה. רוצים להשקיע קצת יותר? בעזרת מעט דימיון כמה עזרים פשוטים תוכלו להכין מגוון משקאות קפה מפנקים ויצירתיים.

לקראת קיץ 2017 נספרסו השיקה מהדורה מוגבלת של קפסולות אספרסו המותאמות במיוחד לקפה קר: Intenso on Ice – תערובת קלויה ועוצמתית ו-Leggero on Ice – תערובת ארומטית ופירותית.
רוצים להכין קפה קר עם תערובות נספרסו אחרות? נסו את קפסולת ריסטרטו העוצמתית השומרת על הארומה הייחודית לה גם לאחר הוספת חלב או מים קרים. לעומת זאת, תערובת וניל תתאים למשקאות קפה מתוקים המבוססים על חלב, ואילו בוקילה אתיופיה תפיק משקאות קפה רעננים ומרווים במיוחד.

הגיליון החדש שלנו כבר כאן!
בחרתם את העוגה שלכם לקיץ?
משתתפים בשאלון השניצל הגדול ויכולים לזכות בפרסים שווים
iceness_2_650

השיטה:

1. ממלאים כוס גבוהה ב-3 קוביות קרח גדולות.
2. מוזגים מנת אספרסו (40 מ”ל) על הקרח כדי להבטיח שהמשקה יתקרר במהירות מבלי שהארומה תתפוגג.
3. מוסיפים 90 מ”ל מים קרים או חלב קר.

ועוד טיפים:

  • אם שותים קפה מתוק — מכינים אספרסו חם בספלון, קודם ממתיקים ורק אז יוצקים על הקרח.
  • מקציף החלב של נספרסו (אירוצ’ינו) יודע להקציף גם חלב קר – לוחצים לחיצה ארוכה עד שנדלק אור כחול.
  • אל תשכחו לערבב את המשקה לאחר ההכנה — הערבוב יקרר אותו בצורה אופטימלית ויאפשר למים או לחלב להתמזג עם הקפה ולהעצים את הטעם והארומה.

iceness_1_650

במקום לצנן את הקפה בעזרת קוביות קרח רגילות, מקפיאים קפה (או שמנת, או קרם קוקוס) בתבניות ויוצרים עולם חדש של משקאות קפה צוננים:

  • קוביות קפוצ׳ינו יוצקים לתבניות קרח קרם קוקוס או שמנת מתוקה עד שליש גובה. יוצקים בעדינות אספרסו מקפסולת Ristretto ומקפיאים. מוסיפים את הקוביות לכל משקה קפה קר שאוהבים.
  • קוביות אמריקנו מכינים קפה אמריקנו מקפסולת Intenso on Ice, יוצקים לתבניות קרח ומקפיאים. מוסיפים את הקוביות לכל משקה קפה קר או לחלב קר.
  • קוביות מתובלות מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה או קרם קוקוס עם תבלינים (קינמון, הל או וניל מתאימים במיוחד). אם רוצים אפשר להמתיק מעט. מסננים את התבלינים, יוצקים את הנוזל לתבניות קרח ומקפיאים. מוסיפים את הקוביות לכל משקה קפה. הן יחמיאו במיוחד לאספרסו.

5 טיפים להפקת קוביות קרח מושלמות לקפה קר

  1. ככל שקוביות הקרח גדולות יותר הן נמסות לאט יותר והקפה נשאר קר לאורך זמן.
  2. הגודל המומלץ של נספרסו לקוביית קרח הוא 90 מ”ל.
  3. תבניות קרח מסיליקון הן הנוחות ביותר לשימוש.
  4. לקבלת קוביות צלולות ויפות השתמשו במים מסוננים או מינרליים.
  5. חפשו בחנויות כלי בית תבניות קרח בצורות מיוחדות שיוסיפו לוק ייחודי לקפה הקר שלכם.

עולם משקאות הקפה הצוננים הוא אינסופי – הנה שניים מפתים במיוחד:

מתוך גליון 315, יוני 2017: גיליון הסלט להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (1)

  • שרה אנגל 23 ביוני 2017 1:26 השב

    אני מכינה נספרסו רק עם ג’ורג’י קלומניק!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *