מתכון

פרגית ברימונים עם אורז מלא ובורגול

1 דירוגים
נתח פרגית ברימונים עם אורז ובורגול מתובלים בהל של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
נתח פרגית ברימונים עם אורז ובורגול מתובלים בהל של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

האורז והבורגול מבושמים בשפע תבלינים, הפרגיות סופחות אליהן מתיקות וחמיצות, וסלט הרימונים מוסיף רעננות פריכה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפרגיות

לאורז ולבורגול

לסלט הרימונים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

משרים את הפרגיות

1

משטחים פרגיות בעזרת פטיש שניצלים לעובי 1 ס”מ וחותכים לנתחים בגודל 6-8 ס”מ. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את נתחי הפרגית בין שעה ל-6 שעות.

מכינים את האורז והבורגול

2

משרים בורגול בכוס מים רותחים למשך 10 דקות, מסננים ומניחים בצד.

3

יוצקים 2 כוסות מים לסיר, מוסיפים אורז, 3 כפות שמן זית וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה מבשלים את האורז 45-35 דקות מכוסה עד שמוכן.

4

מחממים 6 כפות שמן זית בסיר רחב (שיוכל להכיל את האורז והבורגול) ומטגנים בצל כ-7-6 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים רוזמרין, הל, ציפורן ושום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים את האורז והבורגול המבושלים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסירים מהאש.

מכינים את הפרגיות

5

מלהיטים מחבת גריל משומנת, מוציאים את נתחי הפרגיות מהמרינדה וצולים כ-3 דקות מכל צד.

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מערבבים גרגירי רימונים עם רכז רימונים ושמן בקערה, מוסיפים עשבי תיבול, אבקת צ’ילי ומלח.

7

מניחים פרגיות ואורז בצלחת הגשה זה לצד זה ומעל שניהם מפזרים את סלט הרימונים.