מתכון

פרגית עם חצילים מטוגנים, קשיו וטחינה

מנה עיקרית קלאסית של פרגית צרובה המגושת לצד חצילים מתובלים היטב, קשיו וטחינה גולמית

דצמבר 2018
פרגית עם חצילים מטוגנים, קשיו וטחינה של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן
פרגית עם חצילים מטוגנים, קשיו וטחינה של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למרינדה

אופן ההכנה

למרינדה

1

מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המרינדה.

לפרגיות

2

מתבלים את הפרגיות במרינדה וצורבים אותן על מחבת פסים חמה.

לחצילים

3

חותכים את החצילים לקוביות של 1 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים לקערה ומתבלים במיץ לימון וסילאן. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה מלח ופלפל לפי הטעם, ומקפיצים.

להגשה

4

מניחים את הפרגיות על צלחות הגשה ולידן את החצילים. מפזרים מעל קשיו ומזלפים טחינה גולמית.