מתכון

פרוסות חציל כבושות במרינדת סילאן

יוני 2017
1 דירוגים
פרוסות חציל כבושות במרינדת סילאן. צילום: דניאל לילה
פרוסות חציל כבושות במרינדת סילאן. צילום: דניאל לילה

פרוסות חצילים אפויות בתנור וכבושות במרינדה מתקתקה ומעודנת של סילאן טבעי וחומץ בלסמי

סבא וסבתא שלי היו מטגנים חצילים וכובשים אותם במשרה פשוט של חומץ, שום ושמיר — נורא טעים אבל לא הכי מעודן. אני החלפתי את החומץ הפשוט בבלסמי, הוספתי סילאן, המרתי את השמיר בנענע, ובעונה אני מפזרת למעלה גם גרגירי רימון נוצצים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה:

להגשה (לא חובה):

למרינדה:

להגשה (לא חובה):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

בוזקים מלח גס על פרוסות חצילים, ממתינים 10-5 דקות ומנגבים היטב בעזרת נייר סופג.

3

מושחים את פרוסות החצילים בשמן זית בשני הצדדים בעזרת מברשת. מסדרים בתבנית בשכבה אחת וצולים כ-25 דקות או עד שהחצילים שחומים.

בינתיים מכינים מרינדה:

4

מערבבים סילאן, חומץ בלסמי, שום, עלי נענע, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים את המרינדה על פרוסות החציל בתבנית בעודן חמות. מצננים. מעבירים את פרוסות החציל עם המרינדה לקופסה, סוגרים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים.

6

מסדרים פרוסות חציל בצלחת, מפזרים עליהן שקדים קלויים, עלי נענע וגרגירי רימון.