מתכון

פריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון

יולי 2017
3 דירוגים
פריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון . צילום: דניאל לילה
פריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון . צילום: דניאל לילה

ארוחת בוקר בניחוח ספרדי שכוללת חביתת תפוחי אדמה, בטטה וחמון שמוסיף את הטעם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מחממים 3 כפות שמן במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומטגנים בצל 4-3 דקות על להבה בינונית עד שקיפות. מסננים מעל קערית. שומרים את הבצל ומחזירים את השמן למחבת.

3

מוסיפים למחבת עוד 2 כפות שמן ומטגנים תפוחי אדמה ובטטה על להבה גבוהה כ-10 דקות תוך ערבוב עד שהם מזהיבים.

4

טורפים ביצים ופרושוטו בקערה גדולה עם פפריקה, פטרוזיליה, צ'ילי, מלח ופלפל. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומערבבים.

5

מנקים מעט את המחבת, יוצקים 3 כפות שמן זית ומחממים מעט. יוצקים למחבת את התערובת, מכסים ומטגנים 5 דקות על להבה בינונית עד שהחלק התחתון משחים מעט.

6

מסירים את המכסה ומעבירים את הפריטטה לתנור. אופים כ-10 דקות עד שהיא משחימה מלמעלה ויציבה לגמרי.