פרנץ’ טוסט קריבי, שנותן מענה למי שלא חי בשלום עם מוצרי חלב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבלילה:
למלית:
לטיגון:
לזרייה:
להגשה:
אופן ההכנה
1
טורפים בקערה ביצים, קרם קוקוס וסוכר.
2
מחממים מחבת עם שמן או חמאה מזוקקת.
3
מכינים 4 כריכי שוקולד וטובלים בבלילת הקוקוס. מטגנים כל כריך דקה-שתיים מכל צד עד הזהבה ומעבירים לצלחות הגשה.
4
זורים קוקוס מגורר וסוכר ומגישים חם עם פירות.
גיוונים:
במקום ממרח השוקולד משתמשים בממרח שוקולד ואגוזים (כמו נוטלה), בריבת פטל או תות או בחמאת בוטנים.
גרסת המבוגרים: מוסיפים לבלילה כף ברנדי או רום ומקבלים טוסט קאריבי.
במקום שמן, אפשר לטגן גם בחמאה מזוקקת:
בחמאה שאנו קונים יש מים, ולכן לא מדובר בשומן טהור. כשמחממים ומטגנים עם חמאה, המים מתאדים וזה משפריץ ויוצר עכירות. לכן למשימות טיגון מסוימות עדיף להשתמש בחמאה מזוקקת, כלומר חמאה ללא מים. כדי להיפטר מהמים, מחממים את החמאה עד שהנוזל הצהוב הצלול נפרד מהמשקע הלבן והעכור. מצננים וכשהשומן נקרש, מפרידים אותו בקלות מהנוזלים. נשמע מסובך? אפשר לקנות חמאה מזוקקת (שנקראת גי) במכולות הודיות ובבתי טבע. לא זול, אבל אם מחשבים את הפחת, זה מתאזן.
מטגנים חכם, מטגנים נכון
מחבת עדיפה מחבת בעלת תחתית מצופה, למניעת הידבקות.
טמפרטורה המחבת חייבת להיות מספיק חמה, כדי שהלחם לא יתבשל בשמן אלא יעבור טיגון; אבל לא חמה מדי, כדי שהלחם לא ייחרך.
השומן הנכון כדי שהשומן לא יעשן ויחרוך את המזון, משתמשים בחמאה מזוקקת (ראו בהמשך) או בשמן מעורב עם חמאה.
מוותרים על הטיגון אופים את מרכיבי הפרנץ’ טוסט בתנור עם פיסות חמאה מעל.