מנצלים כל פירור

מתכונים שיהפכו לחם ישן למעדן

מפרנץ' טוסט עד ברד פודינג - כך הלחם של אתמול הופך למאפה נפלא
ברד פודינג. צילום: Shutterstock
ברד פודינג. צילום: Shutterstock
פברואר 2019

כללים לברד פודינג מושלם:

משתמשים במה שיש ירקות טריים, קפואים או משומרים, גבינות מכל הסוגים, זיתים ועגבניות מיובשות, טונה ועוד.

איזה לחם? אפשר להשתמש בסוגי לחם שונים באותה תבנית (חלה, שאור, באגט, ג’בטה וכו'). מקפידים שהלחם יהיה יבש. לא צריך להוריד את הקרום.

הבלילה מכינים בלילה על בסיס שמנת/חלב/רוויון/שמנת חמוצה או תערובת ומוסיפים ביצים וגבינות. בדרך כלל היחס הוא 400 גרם לחם על 350 מ”ל נוזלים ו-3 ביצים, אבל ככל שיתר המרכיבים עשירים ושומניים יותר, כך אפשר להפחית בכמות הנוזלים.

התבנית צריכה להיות גבוהה ב-1 ס”מ מהבלילה מכיוון שזו נוטה לבעבע. משמנים את התבנית כדי להקל על הפריסה והחילוץ למנות בעת ההגשה.

מנוחה ומשקולת לספיגה מקסימלית של הנוזלים מומלץ לתת לתערובת לנוח שעה לפני האפייה. הניחו תבנית נוספת או צלחת מעל כמשקולת, כדי לוודא שכל התכולה שקועה היטב בתוך הבלילה.

פונדו של חורף - לחם כפרי במילוי גבינת עיזים, גרנה פדנו ושום

שילוב של שלל גבינות הופך לחם שום מעולמות הרטרו של שנות ה־80 לתענוג חורפי מושחת במיוחד למתכון המלא
עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

פודינג לחם איטלקי עם תפוחים, פקאנים וחמוציות

התשובה האיטלקית ל"ברד פודינג" — מושקעת וארומטית עם תבלינים וקליפות הדרים למתכון המלא
  • ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
    ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
  • ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה של שף יוגב ירוס. צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
    ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה של שף יוגב ירוס. צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן

ברד פודינג מלוח עם זיתים ובטטה

המאפה הזה יודע להפוך למעדן כל מה שנכנס אליו: קצוות לחם שנותרו במקפיא, שאריות אנטיפסטי מאתמול ו"זנבות" גבינה למתכון המלא
פודינג לחם שאור-זיתים עם בטטה, גבינת צאן ותימין של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
פודינג לחם שאור-זיתים עם בטטה, גבינת צאן ותימין של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

פודינג לחם שאור-זיתים עם בטטה, גבינת צאן ותימין

1 דירוגים
הבלילה של הפודינג עם הלחם היא הבסיס של המאפה — הקלתית אם תרצו. בגרסה שלפניכם המרכיבים יוצרים הרמוניה מוצלחת במיוחד למתכון המלא
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט

4 דירוגים
מקרמלים תפוחי עץ בקלבדוס ומניחים על פרוסה רכה של פרנץ' טוסט מלחם קסטן ביתי, ששותה בשמחה את סירופ התפוחים המשכר למתכון המלא
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון

גרסה חורפית לסלט לחם איטלקי, שחוגגת את המיטב של העונה - קייל, ברוקומיני, עלי חמציץ ואספרגוס למתכון המלא
ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג בננה, צ'אי ואגוזי לוז

4 דירוגים
אפשר להחליף את הלחם הפשוט בלחם מעניין ומתקתק יותר, כמו לחם מקמח מלא עם צימוקים או אגוזים למתכון המלא
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג עם רוטב טופי

שף־קונדיטור עמית ליברמן אימץ את שילוב הטעמים והמרקמים למנת הברד פודינג הקלה להכנה והמענגת הזו למתכון המלא
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק

3 דירוגים
הקנודל האיטלקי מגיע מאזור טירול. אלו הן כופתאות לחם המזכירות קצת קניידלך, אך הן מוגשות בתבשיל ולא במרק למתכון המלא
פודינג לחם של “גראנד קפה”. מערכת “על השולחן" | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פודינג לחם של “גראנד קפה”. מערכת “על השולחן" | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פודינג לחם של “גראנד קפה”

3 דירוגים
מאפה עשיר ומרהיב מתערובת של קרואסונים (רגילים וגם עם שקדים!), בריוש נהדר וחלה מתוקה למתכון המלא