פרנץ' טוסט בשבת בבוקר הוא אחד מהדברים היותר טובים שהחיים יכולים להציע, אז ביקשנו מהשף חיים כהן את המתכון האולטימטיבי לפינוק הזה. את התותים ניתן להחליף בכל פרי שאוהבים, כיד הדימיון הטובה עליכן – כולל בננה, פירות יער, שזיף וכו'.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבריוש
לבלילה
לתותים
לגאנש שוקולד
להגשה
אופן ההכנה
לתותים
1
בקערה שמים את התותים והסוכר ונותנים להם לנוח יחד בטמפרטורת החדר כשעה.
לגנאש שוקולד
2
בסיר, על אש נמוכה, ממסים שמנת ושוקולד עד שמתקבל מרקם חלק. מסירים מהאש ומעבירים לשק זילוף.
לבלילה
3
מערבבים את כל חומרי הבלילה.
לבריוש
4
פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ (2.5 אצבעות) ובעזרת סכין עושים כיס (חריץ).
5
מזליפים את גנאש השוקולד לתוך כיס הבריוש וטובלים את הבריוש בבלילת השמנת למשך כ־30 שניות מכל צד.
6
במחבת ממסים חמאה ומטגנים את הבריוש משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב (אם השוקולד בורח, לא נורא).
להגשה
7
מקציפים בעזרת מזלג את השמנת החמוצה (כמו שטורפים ביצה) כדי שתהיה אוורירית ובעלת מרקם חלק. מניחים את הבריוש על צלחת הגשה ומפזרים מעל באופן חופשי שמנת חמוצה ותותים ואם רוצים מתפנקים בעוד גנאש שוקולד.