בצק הפרסבורגר מכיל שמרים, אבל מזכיר במרקמו בצק פריך בגלל זמן תפיחה קצר, תהליך הכנה שונה ואפייה בטמפרטורה גבוהה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים ביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח כ-2 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קמח ושמרים ומערבלים כ-3 דקות נוספות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
2
מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מכינים את המלית:
3
מחממים חלב, סוכר, חמאה, קליפת לימון ודבש על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והחמאה נמסים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
4
מוסיפים פרג, אגוזים וצימוקים ומערבבים. מצננים כחצי שעה. מוסיפים חלבון מערבבים.
מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים:
5
מרדדים כל חלק מהבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית על 3/4 משטח המלבן (משאירים רבע אורכי של מלבן ללא מלית). יוצרים חריצים אלכסוניים על גבי הבצק ללא המלית במרווחים של 1 ס"מ בעזרת סכין חד. מגלגלים לגליל עד החלק המחורץ, מברישים בביצה את הבצק ללא המלית ומגלגלים עד הסוף.
6
מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחריצים כלפי מעלה, מברישים בביצה ומתפיחים כחצי שעה.
7
מחממים תנור ל-190 מעלות.
8
אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
9
שומרים מחוץ למקרר עד 4 ימים.
טיפים:
• מומלץ להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר. את מלית הפרג מכינים ביום האפייה, כי הפרג מתעפש מהר.
• מוסיפים את החלבון למלית לאחר צינון קל, כשהיא עדיין חמימה (חום שפתיים), כדי שיתמזג עם שאר החומרים אבל לא יתבשל.
• חשוב להשאיר את שולי העוגה פתוחים ולא להדק, כדי שהנוזלים במלית הפרג יתאדו ולא יסדקו את הבצק ויקרעו אותו.