מתכון

פרעצל

מאי 2019
3 דירוגים
פרעצל של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב
פרעצל של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב

בשלב הראשון מבשלים, בשלב השני אופים. התוצאה: מאפה מצטיין עם ניגוד כיפי בין מעטפת פציחה ושחומה ללב רך

חלק מהייחודיות של הפרעצל הוא המרקם הדחוס והלעיס, לכן אפילו אם הבצק מעט קשה לעבודה לא מוסיפים לו מים. הבישול המקדים של הפרעצל במי סודה לשתייה, יוצר את הניגוד הכיפי בין מעטפת פריכה למרקם הרך – אל תדלגו עליו. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לבישול

לאפייה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק

2

ממסים את השמרים במים בקערית קטנה. מעבירים את התערובת למיקסר ומוסיפים את יתר המרכיבים. לשים במהירות איטית 3 דקות לבצק אחיד, מעלים את המהירות לבינונית ולשים 5-4 דקות נוספות לבצק נעים למגע ולא דביק. ייתכן שהמיקסר שלכם לא יסתדר עם כמויות הבצק ועם הדחיסות שלו. במידה וזה קורה מוציאים את הבצק מהקערה ולשים בידיים כ-12 דקות לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק. 

3

מכסים את קערת המיקסר במגבת דקיקה או ניילון ומניחים להתפחה למשך שעה וחצי.

4

מחלקים את הבצק ל-16-15 כדורים במשקל של כ-100 גרם האחד. מניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח, מכסים במגבת דקיקה או בניילון ומניחים להתפחה 15 דקות.

5

יוצרים מכל כדור בצק גליל ארוך, שקצוותיו דקים וחלקו המרכזי עבה. מפתלים את הגליל לצורת האות "ע" (בכתיב) ןמניחים את הקצוות על הבטן השמנמנה של הפרעצל. אפשר לדלג על העיצוב ולאפות את הפרעצל כגלילים ארוכים או כלחמניות עגולות במשקל 50 גרם האחת. 

6

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הפרעצל המעוצבים בתבנית על גבי נייר אפיה. לא מכסים - בניגוד לכל מה שאנחנו רגילים, כשאופים פרצעל הקרום שנוצר על הבצק הוא מבורך ואם יש קצת רוח בסביבה עוד יותר טוב. אם חשקה נפשכם בפרעצל דחוס מאוד, ממשיכים מכאן ישר לשלב הבישול. אם יש לכם זמן, שולחים את הפרצעל לשעה אל המקפיא ואז מבשלים. ההקפאה תהפוך את הבישול לקל במיוחד. אם אתם מעדיפים פרעצל פחות מאתגר לסתות משאירים את הפרצעל לחצי שעה תפיחה.

מבשלים ואופים

7

מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים סיר גבוה במים עד לשלושת רבעי מגובהו, בעזרת כד מידה. על כל ליטר מים מוסיפים 3 כפיות סודה לשתייה, מערבבים ומביאים לרתיחה. 

8

מכניסים את הפרצעל לסיר, אחד אחרי השני, כאשר התחתית כלפי מעלה. מבשלים 5 דקות ושולפים החוצה בעזרת כף מחוררת. מניחים הפוך על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של כ-1 ס"מ זה מזה. יוצרים חתך קטן בבטן הפרעצל ומפזרים מעל מלח או גבינת גרויר מפוררת.

9

אופים 16 דקות, אל תתפתו להוציא לפני הזמן. פרעצל בצבע זהב זה טוב, פרעצל בצבע חום דבשי עמוק זה מצוין. הפרצעלים טעימים חמים ואפילו יותר אחרי צינון קצר. חותכים באמצע, מורחים חמאה ומוסיפים גבינה.