מתכון

פרפה חלבה וסילאן

גרסה מפנקת במיוחד עם בסיס מפירורי עוגיות וכובע קצפת

יולי 2016
פרפה חלבה וסילאן. צילום: דניאל לילה
פרפה חלבה וסילאן. צילום: דניאל לילה

המתיקות הקרמלית של הסילאן מחמיאה במיוחד לקינוחים צוננים. כמו הקינוח הקריר והטעים הבא: פרפה חלבה וסילאן.

כבר בשנות השמונים הפך הפרפה חלבה לאחד הקינוחים הישראליים המפורסמים בעולם. הנה גרסה מפנקת במיוחד עם בסיס מפירורי עוגיות וכובע קצפת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס:

לפרפה:

לקצפת:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים.

2

מניחים בכל כוס 2 כפות פירורי עוגיות ומהדקים מעט בעזרת כף.

מכינים את הפרפה:

3

טורפים טחינה עם סילאן בקערה. מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה (לא מוקצפת) ומערבבים היטב.

4

מקציפים את יתרת השמנת לשמנת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת הטחינה. מקפלים פנימה גם שערות חלבה ופקאנים.

5

מעבירים את הפרפה לשקית זילוף עם פתח רחב ומזלפים מעל הפירורים שבכוס. מכסים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות לפחות.

מכינים קצפת:

6

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל הקרם. מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.

7

15 דקות לפני ההגשה מוציאים את הקינוח מהמקפיא. יוצקים סילאן ומגישים.