מתכון

פרפה חלבה וסילאן

יולי 2016
2 דירוגים
פרפה חלבה וסילאן. צילום: דניאל לילה
פרפה חלבה וסילאן. צילום: דניאל לילה

גרסה מפנקת במיוחד עם בסיס מפירורי עוגיות וכובע קצפת

המתיקות הקרמלית של הסילאן מחמיאה במיוחד לקינוחים צוננים. כמו הקינוח הקריר והטעים הבא: פרפה חלבה וסילאן.

כבר בשנות השמונים הפך הפרפה חלבה לאחד הקינוחים הישראליים המפורסמים בעולם. הנה גרסה מפנקת במיוחד עם בסיס מפירורי עוגיות וכובע קצפת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

לפרפה:

לקצפת:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים.

2

מניחים בכל כוס 2 כפות פירורי עוגיות ומהדקים מעט בעזרת כף.

מכינים את הפרפה:

3

טורפים טחינה עם סילאן בקערה. מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה (לא מוקצפת) ומערבבים היטב.

4

מקציפים את יתרת השמנת לשמנת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת הטחינה. מקפלים פנימה גם שערות חלבה ופקאנים.

5

מעבירים את הפרפה לשקית זילוף עם פתח רחב ומזלפים מעל הפירורים שבכוס. מכסים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות לפחות.

מכינים קצפת:

6

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל הקרם. מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.

7

15 דקות לפני ההגשה מוציאים את הקינוח מהמקפיא. יוצקים סילאן ומגישים.