מתכון

פשטידת גבינות ללא קמח

מאי 2017
1 דירוגים
צילום: עודד מרום | סגנון: עמית פרבר
צילום: עודד מרום | סגנון: עמית פרבר

הפשטידה הזאת היא עיבוד של עוגת ריקוטה מתוקה ללא טיפת קמח מספר איטלקי והיא משתבחת ביום שאחרי האפייה

הפשטידה הזאת היא עיבוד של עוגת ריקוטה מתוקה שמצאתי בספר איטלקי. היא נראתה לי מתאימה לעבור הסבה למלוח, כי יש בה משהו מאוד יציב, כמעט לחמי (על אף שאין בה טיפת קמח). אפשר ממש לפרוס אותה לפרוסות ולעטות עליהן אנטיפסטי או ממרחים, והיא גם משתבחת ביום שאחרי האפייה. שימו לב: לא כדאי להמיר את הריקוטה בופאלו בריקוטה רגילה, כי יש להן טעם ומרקם שונה לחלוטין.

 

לתבנית בבקה נמוכת שוליים מסיליקון בקוטר 24 ס"מ / תבנית עגולה בקוטר 20 / תבנית אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעיטור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית ומפזרים שומשום.

2

מערבבים קורנפלור ויוגורט בסיר קטן על להבה נמוכה בעדינות במשך 3-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת מעט ברק. מסירים מהכיריים.

3

מוסיפים ריקוטה, שמנת חמוצה וגבינת תום ומערבבים היטב לתערובת אחידה ולא חלקה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים מייפל, שני סוגי מלח, שמן זית, פלפל חריף ותימין ומערבבים.

4

מקציפים את החלבונים לקצב יציב אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינות. מעבירים לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.

5

אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש. מצננים מעט, מניחים צלחת על התבנית הופכים ומחלצים. מגישים חם או בטמפ' החדר.