אפייה

פשטידת "סלעייה" טבעונית

דצמבר 2018
2 דירוגים
פשטידת "סלעייה" טבעונית של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
פשטידת "סלעייה" טבעונית של לילית רומם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

פשטידה מסורתית לליל הסדר שמוצאה בסוריה. בגרסה המקורית היא מכילה גם בשר טחון וביצים, אך פה היא "מטובענת"

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את הטופו המגורר בכ-½ כוס מים יחד עם התבלינים.

2

רוחצים את העלים, קוצצים אותם (אפשר להשתמש גם בגבעולים) וחולטים ל-2 דקות במים רותחים. מוציאים.

3

קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים במחבת משומנת מעט בתרסיס שמן עד להזהבה. כותשים את השום ומטגנים מעט עד להזהבה.

4

מערבבים את העלים יחד עם הבצל והשום, מוסיפים את הטופו עם התבלינים ומוסיפים ½ כוס מים.

5

מעבירים לכלי פיירקס או לתבנית חד פעמית, ומפזרים למעלה את השומשום הקלוי.

6

אופים בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.

טיפ

7

אם חלקה העליון של הפשטידה מזהיב אך היא עדיין אינה מוכנה, מכסים בנייר אפייה וממשיכים לאפות עוד 5-10 דקות.