החלב שעשוי מפקאנים הוא בעל טעם עמוק ושונה מיתר סוגי החלב שמכינים בבית. חלב ביתי מסמיך בבישול – אם המשקה נראה לכם סמיך מדי הוסיפו מעט מים עד רמת הסמיכות הרצויה. רשימת התבלינים כאן מפוארת אבל כל שלוק שווה את המאמץ.
*שימו לב: משרים את החלב 4 שעות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסננים אגוזים ממי ההשריה וטוחנים עם מים לתערובת חלקה. מעבירים לבד לסינון גבינות (או בד חיתול) וסוחטים היטב מעל קערה. הנוזל המתקבל הוא החלב.
2
מעבירים את החלב לסיר, מוסיפים את התבלינים ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ־20 דקות.