מתכון

צ'יפס גזר

אוקטובר 2019
2 דירוגים
צ'יפס גזר של רינת צדוק. צילום: שני בריל
צ'יפס גזר של רינת צדוק. צילום: שני בריל

זה לא לגמרי צ'יפס אלא גזרים אפויים במעט שמן שהופכים פריכים בזכות חיתוך לפרוסות דקיקות וייבוש בתנור

הילדים מתים על הטעם המעט מתקתק והמרקם שמזכיר חטיפים מהז'אנר המושחת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. קולפים סרטים מכל גזר בעזרת קולפן - לוחצים את הקולפן אל הגזר לכל אורך החיתוך כדי לקבל סרטים אחידים (אם נוח לכם יותר אפשר גם לפרוס במנדולינה)

2

ממלאים קערה במים וקוביות קרח ומניחים בתוכה את סרטי הגזר לכמה דקות רק עד שהם מעט מתקשים ומסתלסלים. מסננים ומייבשים במגבת.

3

מסדרים את סרטי הגזר בתבנית, בשכבה אחידה כך שלא יהיו זה מעל זה, אלא מופרדים זה מזה. מרססים שמן זית ומפזרים מלח. אם יש לכם רשת אפייה צפופה, מניחים את סרטי הגזר על הרשת ואת הרשת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 14־16 דקות.