צלי בשר שמתבשל ללא טיפת מים(!), רק עם שמן ועגבניות מרוסקות, על להבה נמוכה מאוד-מאוד ולאט לאט עד שהבשר כמעט נמס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים פלפל ומלח ומערבבים. מטגנים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שהבצל הופך קרמלי.
2
מגבירים את הלהבה. מפלפלים את הבשר, מניחים אותו על הבצל המקורמל וסוגרים את הבשר כ-5 דקות משני הצדדים. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
3
מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד לצינון. מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים לסיר עגבניות מגוררות וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.
4
בינתיים חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ או לקוביות בגודל 3 ס”מ. מחזירים את הבשר לרוטב, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים כשעה וחצי או עד שהבשר רך מאוד.