מתכון

צלי בשר של אבי לוי

דצמבר 2015
צלי בשר של אבי לוי
צלי בשר של אבי לוי

צלי בשר שמתבשל ללא טיפת מים(!), רק עם שמן ועגבניות מרוסקות

צלי בשר שמתבשל ללא טיפת מים(!), רק עם שמן ועגבניות מרוסקות, על להבה נמוכה מאוד-מאוד ולאט לאט עד שהבשר כמעט נמס.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים פלפל ומלח ומערבבים. מטגנים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שהבצל הופך קרמלי.

2

מגבירים את הלהבה. מפלפלים את הבשר, מניחים אותו על הבצל המקורמל וסוגרים את הבשר כ-5 דקות משני הצדדים. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

3

מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד לצינון. מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים לסיר עגבניות מגוררות וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.

4

בינתיים חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ או לקוביות בגודל 3 ס”מ. מחזירים את הבשר לרוטב, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים כשעה וחצי או עד שהבשר רך מאוד.