מתכון

צלעות חזיר בשמנת ופטריות

ספטמבר 2019
1 דירוגים
צלעות חזיר בשמנת ופטריות של דורון בר און. צילום: דניאל לילה
צלעות חזיר בשמנת ופטריות של דורון בר און. צילום: דניאל לילה

הרוטב מתבסס על שמנת חמוצה, שמעניקה לו מרקם סמיך ועשיר

דורון: "המנה הזו נולדה בבית הורי. אבא שלי לא ממש אהב לנפנף, ואחרי שהוא 'צלה' על הגריל את הצלעות שאמא קנתה ב'מזרע' היה צריך להמשיך ולבשל אותן. אמא אלתרה עם רוטב שמנת חמוצה ברוח האוסטרית וזה מה שיצא."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מפלפלים וממליחים צלעות חזיר, מקמחים את הנתחים משני הצדדים ומנערים מעודפי קמח.

2

ממיסים 50 גרם חמאה עם שמן במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות וצולים את הבשר כדקה מכל צד עד שהוא מעט משחים. מעבירים לתבנית רחבה.

3

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

4

מחממים מחבת נקייה עם 50 גרם חמאה ומטגנים 2 סוגי פטריות עם מעט מלח כ- 4 דקות על להבה בינונית עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומעט מתרככות. מדי פעם מנענעים את המחבת.

5

מערבבים את הפטריות המטוגנות ונוזלי הטיגון שלהן עם שמנת חמוצה בקערה בינונית ויוצקים על הבשר.

6

צולים כ-20 דקות עד שהבשר מתרכך. אוכלים מייד.