מתכון

צלעות טלה עם כרשה מותססת

החמיצות והטעם המורכב של הכרשה המותססת מאזנים את הצלעות השומניות

969 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
צלעות טלה עם כרשה מותססת של גיא אריש, פרונטו. צילום: רן בירן
צלעות טלה עם כרשה מותססת של גיא אריש, פרונטו. צילום: רן בירן

בפרונטו הכרשה והצלעות עוברים במעשנה או מעל גריל לפני ההגשה. בבית צורבים במחבת ברזל יצוק.

לבייבי כרשה מותססות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוציאים את הצלעות מהמקרר ומביאים אותן לטמפרטורת החדר. עוטפים את הצלעות בשמן זית, מניחים מעליהן ענף רוזמרין עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים 8 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים ל־10 דקות מנוחה.

2

מניחים את הצלעות מעל גריל או מחבת ברזל וצולים כ־20 דקות (לדרגת מדיום) עד שהבשר רך למגע האצבע. הופכים בזהירות כל שתי דקות במלקחיים כדי שהצלייה תהיה אחידה.

3

באותה מחבת (לא מנקים אותה משומן) צולים את הכרשות המותססות דקה מכל צד.

4

מפרידים את הצלעות מהשדרה ומניחים שתי צלעות בכל צלחת ולצדן כ־2 כרשות מותססות צלויות.