מתכון

צלעות טלה עם כרשה מותססת

החמיצות והטעם המורכב של הכרשה המותססת מאזנים את הצלעות השומניות

ספטמבר 2019
צלעות טלה עם כרשה מותססת של גיא אריש, פרונטו. צילום: רן בירן
צלעות טלה עם כרשה מותססת של גיא אריש, פרונטו. צילום: רן בירן

בפרונטו הכרשה והצלעות עוברים במעשנה או מעל גריל לפני ההגשה. בבית צורבים במחבת ברזל יצוק.

לבייבי כרשה מותססות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוציאים את הצלעות מהמקרר ומביאים אותן לטמפרטורת החדר. עוטפים את הצלעות בשמן זית, מניחים מעליהן ענף רוזמרין עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים 8 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים ל־10 דקות מנוחה.

2

מניחים את הצלעות מעל גריל או מחבת ברזל וצולים כ־20 דקות (לדרגת מדיום) עד שהבשר רך למגע האצבע. הופכים בזהירות כל שתי דקות במלקחיים כדי שהצלייה תהיה אחידה.

3

באותה מחבת (לא מנקים אותה משומן) צולים את הכרשות המותססות דקה מכל צד.

4

מפרידים את הצלעות מהשדרה ומניחים שתי צלעות בכל צלחת ולצדן כ־2 כרשות מותססות צלויות.