מתכון

צלעות טלה עם כרשה מותססת

ספטמבר 2019
צלעות טלה עם כרשה מותססת של גיא אריש, פרונטו. צילום: רן בירן
צלעות טלה עם כרשה מותססת של גיא אריש, פרונטו. צילום: רן בירן

החמיצות והטעם המורכב של הכרשה המותססת מאזנים את הצלעות השומניות

בפרונטו הכרשה והצלעות עוברים במעשנה או מעל גריל לפני ההגשה. בבית צורבים במחבת ברזל יצוק.

לבייבי כרשה מותססות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוציאים את הצלעות מהמקרר ומביאים אותן לטמפרטורת החדר. עוטפים את הצלעות בשמן זית, מניחים מעליהן ענף רוזמרין עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים 8 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים ל־10 דקות מנוחה.

2

מניחים את הצלעות מעל גריל או מחבת ברזל וצולים כ־20 דקות (לדרגת מדיום) עד שהבשר רך למגע האצבע. הופכים בזהירות כל שתי דקות במלקחיים כדי שהצלייה תהיה אחידה.

3

באותה מחבת (לא מנקים אותה משומן) צולים את הכרשות המותססות דקה מכל צד.

4

מפרידים את הצלעות מהשדרה ומניחים שתי צלעות בכל צלחת ולצדן כ־2 כרשות מותססות צלויות.