מתכון

צלעות טלה עם פסטו פיסטוק

ינואר 2019
8 דירוגים
צלעות טלה עם פסטו פיסטוק של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו
צלעות טלה עם פסטו פיסטוק של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו

לאירועים מיוחדים באמת: צלעות טלה צלויות ועסיסיות לצד פסטו פיסטוק שעוד לא טעמתם כמוהו

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטו פיסטוק:

לפסטו פיסטוק:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

במחבת כבדה מחוממת מניחים את הצלעות על צדן החיצוני ונותנים להן להגיר את השומן באטיות עד לקבלת צבע זהוב כהה ויפה. לאחר חמש דקות, כשהשומן ניגר במחבת, מוסיפים את הרוזמרין ואת השום וממשיכים בתהליך הצלייה האטי.

2

בזמן הזה מכינים את הפסטו במכתש ועלי: מכניסים קודם את הפיסטוק וכותשים לאבקה גסה. מוסיפים את זרעי השומר פנימה וכותשים עד שמריחים את ריחם באוויר. מוסיפים את הצ'ילי וכותשים היטב להוצאת המיצים והטעמים. מוסיפים את הבזיליקום, המלח ושמן הזית וממשיכים עד לקבלת משחה במרקם גס שצבעה ירוק.

3

בודקים את צבע העור של הצלעות ומכניסים לתנור עם המחבת להמשך בישול במשך 10־12 דקות – תלוי במידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים למנוחה לפני שפורסים. מגישים עם הפסטו ליד.