מתכון

צנצנות פורט וסטילטון

אוגוסט 2020
צנצנות פורט וסטילטון של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
צנצנות פורט וסטילטון של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

הבריטים נוהגים לשפד גלגל שלם של סטילטון על בקבוק פורט הפוך וממתינים עד שהאלכוהול ייספג בגבינה. הווריאציה שלי היא ממרח שאני מגיש בצנצנת לצד לחם קלוי בסוף הארוחה

שימו לב: בגלל תוספת המסקרפונה הממרח מחזיק מעמד רק שלושה ימים במקרר. לא נראה לכם שתצליחו לסיים את כל הכמות? הכינו צנצנות קטנות וחלקו לחברים — הם יודו לכם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים פורט לסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מצמצמים על הלהבה הנמוכה ביותר כחצי שעה או עד שנותרת כוס אחת של נוזל מרוכז.

2

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את הגבינות ומעבדים בעזרת להב מתכת כ-3 דקות למחית חלקה ואחידה.

3

מעבירים לצנצנות ומצננים.

4

לפני ההגשה אפשר לעטר בעלים ירוקים.