מתכון

קאו סוי נאה – מרק קארי אדום

ינואר 2019
3 דירוגים
מרק קאו סוי נאה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק קאו סוי נאה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו

מרק אדמדם מצפון תאילנד המוגש עם אטריות ביצים או חיטה. מתכון זה אמנם עם בשר, אבל ניתן להכין גם עם דגים או ירקות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מוזגים לסיר 450 מ"ל חלב קוקוס (חצי מהכמות), מוסיפים את ציר העוף ואת נתחי הבשר ומבשלים למשך כשעה על אש נמוכה, או עד שהבשר מתרכך.

2

בסיר נפרד מבשלים את יתרת חלב הקוקוס ומחית הקארי עד שמתקבלת שכבה של שמן. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד, ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים בהדרגה את אבקת הקארי, סוכר הדקלים, המלח ורוטב הדגים. ממשיכים לבשל במשך כ־10 דקות נוספות.

4

מבשלים 360 גרם אטריות ביצים במים במשך 3 דקות, ומסננים. את יתרת האטריות מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת מרקם פריך.

5

מחלקים את האטריות המבושלות ואת הבשר לקערות הגשה, ומוזגים את המרק. מוסיפים לכל קערה לימון, בצל מטוגן ובצל קצוץ, צ'ילי, נבטים, בצל ירוק וכוסברה ומעטרים באטריות המטוגנות.