מתכון

קאו סוי נאה – מרק קארי אדום

מרק אדמדם מצפון תאילנד המוגש עם אטריות ביצים או חיטה. מתכון זה אמנם עם בשר, אבל ניתן להכין גם עם דגים או ירקות

ינואר 2019
מרק קאו סוי נאה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק קאו סוי נאה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוזגים לסיר 450 מ"ל חלב קוקוס (חצי מהכמות), מוסיפים את ציר העוף ואת נתחי הבשר ומבשלים למשך כשעה על אש נמוכה, או עד שהבשר מתרכך.

2

בסיר נפרד מבשלים את יתרת חלב הקוקוס ומחית הקארי עד שמתקבלת שכבה של שמן. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד, ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים בהדרגה את אבקת הקארי, סוכר הדקלים, המלח ורוטב הדגים. ממשיכים לבשל במשך כ־10 דקות נוספות.

4

מבשלים 360 גרם אטריות ביצים במים במשך 3 דקות, ומסננים. את יתרת האטריות מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת מרקם פריך.

5

מחלקים את האטריות המבושלות ואת הבשר לקערות הגשה, ומוזגים את המרק. מוסיפים לכל קערה לימון, בצל מטוגן ובצל קצוץ, צ'ילי, נבטים, בצל ירוק וכוסברה ומעטרים באטריות המטוגנות.