מתכון

קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים

פברואר 2020
2 דירוגים
קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

מפגש לא שגרתי בין שעועית לבנה לקארי אדום וחלב קוקוס, וזה עובד מצוין

שעועית לבנה היא לא פרטנר קלאסי לקארי, אבל כשהקטנית הרכה ועשירת הטעם פוגשת את חלב הקוקוס זה מרגיש כאילו הם נועדו זה לזו. את הקארי אני מעשירה בעלים של שום טרי – יש להם צבע ירוק בוהק וטעמי שום עשבוניים ועדינים בהרבה משל השום הבוגר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים את התבלינים היבשים כדקה במחבת יבשה על להבה בינונית-נמוכה עד שעולה ניחוח. טוחנים במעבד מזון או כותשים במכתש ועלי.

2

מחממים סיר רחב עם שמן ומאדים בצל 3 דקות על להבה בינונית עד שהוא מתרכך. מוסיפים את התבלינים היבשים, פלפלים חריפים, מחית קארי ועלי קפיר ליים ומטגנים דקה.

3

מוסיפים שום, סוכר דקלים, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון ומבשלים יחד 3-2 דקות. מגביהים להבה, קורעים את העגבניות בידיים ל-4-3 פיסות, מוסיפים לסיר עם המיץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 10 דקות.

4

מוסיפים שעועית, קרם קוקוס ומלח ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה עד שהשעועית נספגת ברוטב.

5

מוסיפים עלי שום ומבשלים 2 דקות נוספות עד שהעלים מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צבע ירוק רענן. מגישים מייד.