מתכון

קבב טלה, סלרי וכמהין

אפריל 2017
צילום: דן פרץ | סגנון: רותם ניר
צילום: דן פרץ | סגנון: רותם ניר

קבב ל”מיטיבי לסת”,כפי שנהגו לומר פעם, שעשוי מ100% בשר טלה. שוק טלה קצוצה בסכין חד, מתובלת בשורש סלרי שהוזהב קלות בשמן זית, עשבי תיבול ומחית של פטריות כמהין שחורות.

זהו קבב ל”מיטיבי לסת”, כפי שנהגו לומר פעם (וטוב שהפסיקו), שעשוי מ100% בשר טלה. לא בשר בקר עם שומן טלה או כל מיקס אחר, אלא שוק טלה קצוצה בסכין חד, מתובלת בשורש סלרי שהוזהב קלות בשמן זית, עשבי תיבול ומחית של פטריות כמהין שחורות. האמיצים (ואלה שבאמת ירוויחו) ישאירו את הקבב הזה נא בפנים ויגישו אותו כסוג של טרטר עשוי בגריל.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים סלרי במחבת עם שמן זית כ-3 דקות לריכוך והזהבה (בלי להגיע להשחמה). מצננים.

2

מערבבים את בשר הטלה בקערה עם שאר החומרים כולל הסלרי עם שמן הטיגון, טועמים ומתקנים תיבול. משהים כשעתיים במקרר ומוציאים חצי שעה לפני ההכנה, כדי שהתערובת תגיע לטמפ’ החדר.

3

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.

4

יוצרים קבבים בגודל כדורי פינג פונג פחוסים ומניחים על הגריל. צולים כ-2 דקות מכל צד (לקבב נא) ומגישים מייד.

גיוון: לפני הצלייה אפשר לעטוף את הקבבים בעלי חוביזה (חלמית) שטופים ונקיים ולהדק בקיסם. הצלייה תהיה עדינה יותר, והקבב ייצא אפילו עסיסי יותר. צולים כ-5 דקות מכל צד ומגישים מייד.