מתכון

קבב טלה על סלט טורקי אמיתי

3 דירוגים
קבב טלה על סלט טורקי אמיתי של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
קבב טלה על סלט טורקי אמיתי של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

אנחנו קוראים למנה הזו קבב גזיאנטפ על שם אזור בטורקיה המשופע במטעי פיסטוקים, שבו מכינים את הקבב

במסעדה אריק ומולי מגישים את הקבב על סלט טורקי עשוי מחצילים ופלפלים קלויים עם בצל, שאין לו שום קשר לסלט הטורקי המתועש שאתם מכירים מהסופר.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקבב

לסלט טורקי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקבב

1

מערבבים בקערה את כל החומרים לקבב ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי.

מכינים סלט טורקי

2

מחממים חמאה במחבת, מוסיפים בצל ומקפיצים עד שהוא שקוף. מוסיפים לימון כבוש, ירקות קלויים, פטרוזיליה ומלח ומערבבים עד שהירקות חמים. שומרים עד 4 ימים בכלי סגור במקרר.

צולים את הקבב ומרכיבים את המנה

3

מחממים מחבת ברזל ומשמנים אותה מעט (או מלהיטים גריל פחמים). צולים את הקבב כ-3 דקות מכל צד עד שהוא מוכן.

4

אם הסלט הוכן מראש, מחממים מחבת עם מעט חמאה, מוסיפים את הסלט ומחממים עד שהירקות חמים.

5

מסדרים את הסלט החם על צלחות הגשה. מניחים מעל קבב ויוצקים טחינה מוכנה ומעט רכז רימונים. מגישים מייד.