מתכון

קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה

הלוקוס הוא מלך הדגים המקומיים ונהדר להכנה בגריל, בעיקר עם הרבה פטרוזיליה וצנוברים וקצת דבש

קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה של קייטרינג Atelie. סטיילינג: סטודיו בייסיק (צילום: דניאל לילה)
קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה של קייטרינג Atelie. סטיילינג: סטודיו בייסיק (צילום: דניאל לילה)

בן הזוג המושלם עבורו הוא סלט ישראלי פשוט עם המון עשבי תיבול וטחינה טובה. אפשר גם להגיש אותו סתם כך לצד איולי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מעבירים לקערה.

2

מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

3

משמנים גריל או מחבת פסים במעט שמן זית ומחממים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פלאפל וצולים אותן כ-2 דקות מכל צד (שימו לב לא לייבש אותן).

4

מגישים עם סלט ירקות וטחינה או עם איולי מתובל במיץ לימון.