מתכון

קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה

קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה של קייטרינג Atelie. סטיילינג: סטודיו בייסיק (צילום: דניאל לילה)
קבב לוקוס בגריל על מצע של סלט קצוץ וטחינה של קייטרינג Atelie. סטיילינג: סטודיו בייסיק (צילום: דניאל לילה)

הלוקוס הוא מלך הדגים המקומיים ונהדר להכנה בגריל, בעיקר עם הרבה פטרוזיליה וצנוברים וקצת דבש

בן הזוג המושלם עבורו הוא סלט ישראלי פשוט עם המון עשבי תיבול וטחינה טובה. אפשר גם להגיש אותו סתם כך לצד איולי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מעבירים לקערה.

2

מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

3

משמנים גריל או מחבת פסים במעט שמן זית ומחממים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פלאפל וצולים אותן כ-2 דקות מכל צד (שימו לב לא לייבש אותן).

4

מגישים עם סלט ירקות וטחינה או עם איולי מתובל במיץ לימון.